Skip to main content

Änglagård på Oscars, 9-10 november

- Musikal på Oscars
- Centralt boende på Clarion Sign vid Norra Bantorget
- Biljetter till parkett. 

Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. Nu har du möjligheten att återuppleva filmklassikern som musikal på Oscarsteaterns scen.

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg. Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet här. ;issa inte denna hyllade musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!

URPREMIÄR Oscarsteatern var den 10 september 2023.

Musikalen Änglagård skriven av Fredrik Kempe, Edward af Sillén och Daniel Réhn är baserad på Colin Nutleys film Änglagård.

Föreställningslängd: Ca 3 timmar inkl. 25 min paus

Clarion Hotel Sign

På denna resa bor vi centralt vid Norra Bantorget. Det är bara 300 m att gå till Oscarsteatern. Från hotellet är det lätt att hitta till de centrala shoppinggatorna som t.ex. Drottninggatan.

Clarion Hotel Sign
Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm

Läs mer på hotellets hemsida

Dagsprogram

  • 9 november

    Vi lämnar Aneby på morgonen för att bege oss till Stockholm Efter ett stopp på vägen för att fika kommer vi fram till Stockholm vid lunchtid. Vi lämnar in bagaget i hotellets bagagerum och därefter så är eftermiddagen fri för egna utflykter i den kungliga huvudstaden. Vi bor med gångavstånd till centrum så det är enkelt att strosa omkring på egen hand,.
    Vid 18:45 samlas de som vill i receptionen för att gemensamt gå till Oscarsteatern, ca 300 meter. Föreställningen börjar 19.30 och enligt alla recensioner så får vi en fantastisk kväll tillsammans.

  • 10 november

    Frukost serveras på hotellet och därefter finns det tid att köpa julklappar eller vad man nu önskar göra i Stockholm under förmiddagen. Bagaget kan lämnas i bagagerummet och vid 14:00 kommer bussen till hotellet för att påbörja hemfärden. Det blir stopp för eftermiddagsfika under vägen innan vi kommer tillbaka till hembygden efter en trevlig helg i Stockholm

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/11BussÄnglagård på OscarsteaternMer än 82 890:-Boka