Växtmarknaden i Kiekeberg 21-23 april 2023

Vill du följa med?  Boka på väntelista. Jag måste bara kolla med hotellet att det säkert finns rum. Sedan bekräftar jag resan. 

Stora växter, små växter, ovanliga växter, växter som man inte hittar på andra ställen. Det finns mycket att hämta och köpa på Växtmarknaden i Kiekeberg. Ett par gånger om året förvandlas friluftsmuséet strax söder om Hamburg till en stor marknadsplats för växter. Specialiserade handelsträdgårdar från stora delar av Europa visar upp sitt sortiment. Det är ett tillfälle för den som inte bara vill ha det vanligaste i sin trädgård... 

Fredag 21 april
Vi åker tidigt på fredag morgon från småländska höglandet. Påstigning kan ske från Mjölby och söderut utmed E4 samt i Malmö. Via Danmark kommer vi på eftermiddagen fram till trakten norr om Hamburg. Det första besöket blir hos Hachmanns plantskola i Barmstedt, specialiserade på Rhododendron men med mycket annat att erbjuda. Hachmanns tar gärna emot förbeställningar, så de kan förbereda åt oss. Se deras hemsida
Middag och övernattning på Hotel am Schloss Ahrensburg, strax norr om Hamburg. 

Lördag 22 april
Efter frukost beger vi oss till den stora växtmarknaden i Kiekeberg och stannar där till 15-tiden. Därefter åker vi till ytterligare en handelsträdgård i närheten av Hamburg. I år åker vi till Baumschule Johs. Wortmann i utkanten av Hamburg. Läs om dem på deras hemsida. Även här finns det möjlighet att förbeställa växter. Vi stannar en dryg timme innan vi åker tillbaka till hotellet. 

Söndag 23 april
Söndagen är hemresedag. Ett stopp planeras vid Bordershop för en del smärre inköp (om det finns plats i bussen med alla nya växter). Framåt kvällen är vi tillbaka på höglandet igen.

Pris: 3.980:-     enkelrumstillägg 395:-
för bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, halvpension samt inträde till Kiekeberg och resemoms.
Anmälningsavgift 800:- betalas till bg 5798-0153. Resterande betalas senast den 22 mars 2023.

Länkar:
Friluftsmuséet i Kiekeberg
Hotel am Schloss Ahrensburg

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/4BussVäxtmarknaden i Kiekeberg 21-23 aprilMer än 83 980:-Boka