En värsting till syster 

Musikal på China Teatern 2019

Nu kommer äntligen feelgood musikalen En värsting till syster till Sverige. Premiären äger rum den 11 september på China Teatern. Det är en gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi, baserad på den storsäljande filmen Sister Act från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen.

En värsting till syster nominerades i USA till fem Tony Awards bland annat för ”Bästa Musikal” och naturligtvis ”Bästa Musik”.  För den medryckande musiken står nämligen kompositören Alan Menken, flerfaldig Oscarsvinnare och känd som mannen bakom många av Disneys största hits. I denna svängiga klostermusikal har Menken skapat ett radband av hits som spänner från 70-tals disco i Barry White anda till perfekt finstämda ballader. Självfallet innehåller också musikalen en rejäl dos klappvänlig power gospel. Föreställningen En värsting till syster bevisar än en gång att sjungande nunnor definitivt hör hemma på de stora musikalscenerna. Läs mer här.

Vi åker på hemifrån på lördag morgon. På vägen mot Stockholm stannar vi för fika. I Skärholmen tar vi några minuters stopp för att lämna bagaget för de som bor där. Därefter fortsätter vi in till centrum via Mässan i Älvsjö. Bagaget lämnar vi på hotellet för att checka in senare under eftermiddagen. För boende i Skärholmen går bussen tillbaka till hotellet strax före fem. Det blir lite tid att göra sig iordning innan vi åker in mot stan igen. 
De som valt boende på Scandic No 53 äter en gemensam middag vid 17.00.
Därefter åker vi till China-teatern för kvällens föreställning som börjar 19.30. 
Efter föreställningen ingår det busstransport tillbaka till respektive hotell. 

På söndagen blir det tid för att shoppa eller hitta på något annat i Stockholm. För de som bor i Skärholmen kör bussen in till centrum efter frukost för den som vill följa med. Skansens julmarknad kanske lockar. Vill man stanna kvar så ligger Skärholmens köpcentrum granne med hotellet och det finns mycket julklappar att köpa där. 

För boende på Scandic No 53 kan bagaget lämnas i hotellet bagagerum fram till hemresan vid 14-tiden. 

Vid två-tiden åker vi tillbaka hemåt och stannar för fika på vägen. 

Boka gärna tidigt. Jag har förhandsbokat biljetter, men måste lämna besked redan 15 juni om det verkar finnas intresse eller ej. /P-O

Hotell

Hotell: 
Det finns två hotell att välja på:

Scandic No 53 är mycket centralt beläget mitt på Kungsgatan i Stockholm. Det är 200 m till Hötorget, 350 m till Åhléns och 500 m till Centralen. Det är alltså nära till all julshopping som man kan tänka sig. Närmaste tunnelbana är vid Hötorget. Bussarna går strax utanför hotellet. Läs mer om hotellet här
Detta är det lite dyrare alternativet, men med ett mycket bra läge mitt i staden. För de som bor här ingår middag i resans pris. 

Scandic Skärholmen hittar man ca 20 min söder om centrum utmed E4. Hotellet togs över av Scandic häromåret. Tidigare drevs det under namnet "Prince Philip". I Skärholmen, granne med hotellet, finns ett av Stockholms större köpcenter, Skärholmen. Det är också nära till tunnelbanan för den som vill åka in till centrum. På den andra sidan motorvägen ligger Ikea Kungens Kurva dit det tar ca 20 min att gå. Läs mer om hotellet här.
Detta är lite billigare, men ändå med goda möjligheter till shopping och med en bra standard. 

Tider

Här följer preliminära tider för resan.
Alla ankomsttider är ca-tider, beroende på trafikförhållande och väglag. 

7 december
7.00     Avresa från Aneby
7.25     Avresa från Tranås
11.00   Ankomst till Scandic Skärholmen för att snabbt ställa in bagaget i bagagerummet
             Vi åker in till centrum via Mässan i Älvsjö
12.00   Ankomst till Scandic No 53, ställa in bagage och därefter fri tid
16.45   Avresa från centrum till Scandic Skärholmen, via Mässan
17.00   Middag på Scandic No 53 för de som bor där och ska gå på musikalen
18.15   Från Scandic Skärholmen in till stan 
18.45   Från Scandic No 53 till China-teatern
19.30   Föreställningen "En värsting till syster"
22.00   Buss tillbaka till Scandic No 53 och Scandic Skärholmen

8 december
10.15   Avresa från Skärholmen in till centrum för de som vill
             Vi kör via Skansen och därefter in till centrum. 
11.00   Affärerna öppnar
14.00   Hemresa från Scandic No 53
14.30   Hemresa från Scandic Skärholmen
18.30   Ankomst Tranås
19.00   Ankomst Aneby