Skip to main content

Saturday Night Fever

Musikal på China Teatern - Centralt boende på Scandic Anglais vid Stureplan - Middag ingår - Biljetter till fjärde rad på balkong, med bra utsikt över hela scenen

Succémusikalen från Broadway och West End – kommer äntligen till China Teatern i Stockholm.

Staying Alive, Night Fever, How Deep Is Your Love, Tragedy, You Should Be Dancing, If I Can’t Have You, Jive Talkin’ och så vidare – de klassiska hitlåtarna avlöser varandra när Saturday Night Fever sätts upp på China Teatern 2021.

Vi åker på hemifrån på lördag morgon. På vägen mot Stockholm stannar vi för fika. Vid lunchtid är vi framme och kan lämna bagaget på hotellet för att checka in senare under eftermiddagen. Klockan 17 samlas vi på hotellet för en gemensam middag som ingår i resans pris. Vårt hotell ligger vid Stureplan med gångavstånd till shopping. Det är bara 600 m till Chinateatern så efter middagen går vi tillsammans dit. Kvällens föreställning  börjar 19.30.

På söndagen blir det tid för att shoppa eller hitta på något annat i Stockholm. Bagaget kan lämnas i hotellets bagagerum fram till hemresan vid 14-tiden.

Vid två-tiden åker vi tillbaka hemåt och stannar för fika på vägen. 

Musikalen

Succémusikalen från Broadway och West End – kommer äntligen till China Teatern i Stockholm.

Staying Alive, Night Fever, How Deep Is Your Love, Tragedy, You Should Be Dancing, If I Can’t Have You, Jive Talkin’ och så vidare – de klassiska hitlåtarna avlöser varandra när Saturday Night Fever sätts upp på China Teatern 2021.

Redan 1977 kom dansfilmen Saturday Night Fever med John Travolta i huvudrollen. Samtidigt fick Bee Gees sitt definitiva genombrott och plattan såldes i över 40 miljoner exemplar, vilket gjorde den till det mest sålda soundtracket genom tiderna.

Den färgsprakande musikalen, med de många låtklassikerna, förflyttar dig tillbaka till 70-talets New York med dess glittrande heta discorytmer och partyliv. Här finns fantastiska dansnummer, discokulan, de vita kläderna, höftvickandet och de utsvängda byxorna. Men här finns också plats för förortens hårda vardagsliv och den ständiga kampen för att överleva -åtminstone till nästa dag.

Allt är på plats när succémusikalen Saturday Night Fever kommer till China Teatern i en ny, påkostad svensk originalproduktion med stort fokus på kärleken till dans. I spetsen för en stjärnspäckad och sällsynt hårdsvängande ensemble möter vi David Lindgren som Tony Manero, Andreas Lundstedt som discjockeyn Monty och i rollen som Tonys mamma och pappa ser ni Suzanne Reuter respektive Samuel Fröler. Den kvinnliga huvudrollen Stephanie Mangano spelas av Kristina Lindgren. På scen ser ni dessutom Sveriges bästa dansare utvalda av Bounce-koreografen Jennie Widegren. För regi och svensk översättning står Anders Albien.

Räkna med discofeber i Stockholm hösten 2021.

Handling

Tony Manero (David Lindgren) är en ung italien-amerikan som lever för lördagskvällarna på det lokala Brooklyn discot Odyssey. Genom sina häftiga steg och sköna stil blir Tony snabbt kung på dansgolvet men utanför klubben är livet långt ifrån en dans på rosor. Hemma är han i konstant fejd med sin pappa (Samuel Fröler) och i mammans (Suzanne Reuter) ögon skall han konkurrera med sin äldre bror (Robert Rydberg) som till hennes oförställda glädje och stolthet blivit prästvigd. Inte heller jobbet som färghandelsbiträde ger honom mer än en möjlighet att överleva till nästa dag. Och i gänget Faces, där han är den obestridde ledaren, är kvällarna fyllda av meningslösa småbråk. Men, allting förändras när han får syn på Stephanie Mangano (Kristina Lindgren) på discot och börjar repetera med henne inför klubbens stora danstävling. Stephanie drömmer om en värld bortom Brooklyn och hennes planer på att flytta över bron, till Manhattan kommer snart förändra Tonys liv för all framtid.

Hotell

Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23, Stockholm
Ett välkänt hotell beläget strax intill Stureplan i centrala Stockholm. Mycket centralt beläget med gångavstånd till shopping och många sevärdheter. Tunnelbana finns vid Stureplan. Läs mer om hotellet på deras hemsida.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/12BussSaturday Night Fever på China-teatern 4-5 decMer än 82 595:-Boka