Skip to main content

Moulin Rouge - the musical, 7-8 okt

Musikal på China Teatern - Centralt boende på Hotel Kung Carl vid Stureplan. Biljetter till parkett. 

För drygt 20 år sedan kom den Oscarsbelönade filmen Moulin Rouge. Musikalen har sedan kommit i både New York och London. Nu är det dags för Stockholm. Vi välkomnas in i 1890-talets Moulin Rouge i Paris och blir en del av "la belle époque".
En passionerad kärlekshistoria med över 70 av musikhistoriens största hits. 

Vi åker på hemifrån på lördag morgon. På vägen mot Stockholm stannar vi för fika. Vid lunchtid är vi framme och kan lämna bagaget på hotellet för att checka in senare under eftermiddagen.
Det finns möjlighet för de som önskar att boka gemensam middag på hotellet. Vi måste dock bli minst 20 personer som äter för att kunna få gemensam middag. 

Vårt hotell ligger vid Stureplan med gångavstånd till shopping. Det är bara 500 m till Chinateatern så efter middagen går vi tillsammans dit. Kvällens föreställning  börjar 19.30.

På söndagen blir det tid för att shoppa eller hitta på något annat i Stockholm. Bagaget kan lämnas i hotellets bagagerum fram till hemresan vid 14-tiden.

Vid två-tiden åker vi tillbaka hemåt och stannar för fika på vägen. 

Det finns fortfarande möjlighet att boka på förfrågan. Jag har inga fler biljetter reserverade men frågar China-teatern vid varje anmälan. Därefter återkommer jag med uppgift om tillgänglighet och ev ändrat pris vid annan placeringen i salongen. 

Moulin Rouge - the musical

Moulin Rouge - the musical

Drygt 20 år har gått sedan Baz Luhrmans Oscarsbelönade film Moulin Rouge! slog världen med häpnad. Sedan dess har musikalversionen erövrat både New York och London och nu kommer den äntligen till Sverige. China Teatern i Stockholm gör sin mest spektakulära och påkostade föreställning någonsin då teatern förvandlas till den mytomspunna nattklubben Moulin Rouge i Paris. Med premiär den 14 september välkomnas publiken att bli en del 1890-talets Paris och den romantiska och pulserande tidsepok som kallas La Belle Époque. Moulin Rouge! The Musical är en sådan föreställning där man efteråt säger: Jag var där! 

En passionerad kärlekshistoria med över 70 av musikhistoriens största hits 

Moulin Rouge! The Musical är en explosion av intryck för alla sinnen, med förförisk scenografi, färgsprakande kostymer, glödheta shownummer och en hitkavalkad som aldrig vill ta slut. En stjärnspäckad ensemble och orkester framför odödliga låtar från legendariska artister som David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele.  

På scen ser ni några av Sveriges starkast lysande musikalstjärnor men ni får också chansen att upptäcka nya spännande förmågor. Supertalangen Marsha Songcome spelar Nicole Kidmans legendariska roll som Satine och Ewan McGregors roll som Christian spelas av Andreas Wijk. Medverkar gör också Morgan Alling, Fred Johanson, Alexander Larsson och Anton Ewaldtillsammans med en stor ensemble och orkester. Regin och den svenska dialogen är gjord av Anders Albien

Handlingen utspelas år 1899, då den unga och förväntansfulla poeten Christian (Andreas Wijk) prövar lyckan i Paris där han hamnar bland de kantstötta men kärleksfulla bohemerna i konstnärskvarteren. När Christian lyckas sätta upp en show på den legendariska nattklubben Moulin Rouge blir han genast förälskad i klubbens stora stjärna Satine (Marsha Songcome) – och hon i honom. Men i en värld där sanningen är förhandlingsbar och skönhet går att köpa för pengar så blir deras kamp för frihet och kärlek en kamp på liv och död. För att rädda klubbens ekonomi tvingas Moulin Rouges ägare Harold Zidler (Morgan Alling) att ta hjälp av den hänsynslösa men förmögna Greven av Monroth (Fred Johanson). I gengäld lovas greven att få ta Satine som sin älskarinna. Klubbens öde ligger nu i Satines händer och hon slits mellan kärleken till Christian och ansvaret för klubben och sina medsystrar där.  

Stockholmsversionen av Moulin Rouge! The Musical är en så kallad non replica-produktion där det kreativa teamet fått helt fria händer i skapandet av den svenska versionen. Vi får se några av Sveriges starkast lysande musikalstjärnor och dessutom chansen att upptäcka nya spännande talanger. 

Text hämtad från chinateatern.se

 

Hotel Kung Carl

Hotel Kung Carl

Stockholms äldsta hotell

Det är hela 155 år sedan Hotel Kung Carl välkomnade sina första gäster! Hos oss sitter den spännande historien i väggarna och vi har under åren agerat andra hem till storheter som August Strindberg, Greta Garbo och Selma Lagerlöf. Även i nutid händer det mycket på Hotel Kung Carl. Under 2021 har vi byggt om receptionen, öppnat två barer och ny Fransk Bistro, allt i stil med tidsandan La Belle Epoque. Sirliga blommönster, sammet och klirrande kristallglas blir en tydlig flirt med vårt anrika förflutna. Vill du ytterligare känna historiens vingslag? Testa vår egen Hotel Kung Carl Punsch, infuserad med ekfat som lagrats under Kungliga Slottet.

Vår adress är Birger Jarlsgatan 21 vid Stureplan i Stockholm.

Läs mer på hotellets hemsida www.kungcarl.se

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/10BussMoulin Rouge - the musical - på China TeaternFullbokad, väntelista2 840:-Boka på förfrågan