Du är här:Start > Resor > Tidigare resor

Växtmarknaden i Kiekeberg

21 - 23 april 2017

Stora växter, små växter, ovanliga växter, växter som man inte hittar på andra ställen. Det finns mycket att hämta och köpa på Växtmarknaden i Kiekeberg. Ett par gånger om året förvandlas friluftsmuséet strax söder om Hamburg till en stor marknadsplats för växter. Specialiserade handelsträdgårdar från stora delar av Europa visar upp sitt sortiment. Det är ett tillfälle för den som inte bara vill ha det vanligaste i sin trädgård...

Vi åker tidigt på fredag morgon från höglandet. Via Danmark kommer vi på eftermiddagen fram till trakten norr om Hamburg. Det första besöket blir hos Hachmanns plantskola i Barmstedt, specialiserade på Rhododendron men med mycket annat att erbjuda. Middag och övernattning på vårt hotell strax norr om Hamburg.

Lördagen ägnas till allra största delen åt växtmarknaden i Kiekeberg.
På eftermiddagen planerar vi in ett besök hos Härlen Staudengärtnerei i Stelle. Där finns bland annat mycket perenner.

Söndagen är hemresedag. Ett stopp planeras vid Bordershop för en del smärre inköp (om det finns plats i bussen med alla nya växter). Framåt kvällen är vi tillbaka på höglandet igen.

Pris:  3.080:-

för bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, halvpension samt inträde till Kiekeberg och resemoms.
Enkelrumstillägg 250:-

Anmälningsavgift 700:- betalas i samband med anmälan. Resterande betalas senast den 28 mars 2017.
Anmäl helst via den här länken. Där betalas också anmälningsavgiften direkt med kort. Det går även att anmäla via kontaktsidan eller via mail och skicka anmälningsavgiften till bg 5798-0153, eller swish 123 467 74 56.
Infoblad om resan till Växtmarknaden i Kiekeberg

Dagsprogram

Fredag den 21 april.

Avresa från Aneby tidigt på morgonen. Därefter går bussen först norrut till Mjölby. Sedan påstigning utmed E4 söderut, i Ödeshög, Jönköping, Vaggeryd och Värnamo. Efter frukoststopp i Sverige åker vi vidare för att vara med på färjan mellan Rödby och Puttgarden vid lunch. På eftermiddagen kommer vi till Hachmanns plantskola i Barmstedt där vi har vårt första stopp. De är specialister på Rhododendron, men har även mycket annat i sitt utbud. Växter kan förbeställas från deras hemsida. Middag och övernattning på Hotel am Schloss Ahrensburg, strax norr om Hamburg.

Lördag den 22 april

Efter frukost åker vi till Kiekeberg och stannar där till 15-tiden. Därefter åker vi till Härlen Staudengärtnerei i Stelle som är en handelsträdgård främst för perenner.    Sedan beger oss tillbaka till hotellet för middag och övernattning.

Söndag den 23 april

Dags för hemresa. Efter frukost ställer vi färden norrut. Det blir stopp vid någon av gränshandelsbutikerna i norra Tyskland. Därefter färjor och resa genom Danmark och Sverige. Framåt 20-tiden är vi tillbaka i Jönköping, efter att ha tagit kvällsfikat i Ljungby.