Växtmarknaden i Kiekeberg

12 - 14 april 2019

Stora växter, små växter, ovanliga växter, växter som man inte hittar på andra ställen. Det finns mycket att hämta och köpa på Växtmarknaden i Kiekeberg. Ett par gånger om året förvandlas friluftsmuséet strax söder om Hamburg till en stor marknadsplats för växter. Specialiserade handelsträdgårdar från stora delar av Europa visar upp sitt sortiment. Det är ett tillfälle för den som inte bara vill ha det vanligaste i sin trädgård...
Både Hachmanns och ?? tar gärna emot förbeställningar, så de kan förbereda åt oss. Se deras hemsidor.

Vi åker tidigt på fredag morgon från höglandet. Via Danmark kommer vi på eftermiddagen fram till trakten norr om Hamburg. Det första besöket blir hos Hachmanns plantskola i Barmstedt, specialiserade på Rhododendron men med mycket annat att erbjuda. Middag och övernattning på vårt hotell i Ahrensburg strax norr om Hamburg.

Lördagen ägnas till allra största delen åt växtmarknaden i Kiekeberg.
På eftermiddagen planerar vi in ett besök hos ytterligare en handelsträdgård. Förslag mottages gärna. Därifrån åker vi tillbaka till hotellet för middag.

Söndagen är hemresedag. Ett stopp planeras vid Bordershop för en del smärre inköp (om det finns plats i bussen med alla nya växter). Framåt kvällen är vi tillbaka på höglandet igen.

Pris: 3.480:-

för bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, halvpension samt inträde till Kiekeberg och resemoms.

Enkelrumstillägg 280:-

Anmälningsavgift 800:- betalas i samband med anmälan till bg 5798-0153. Resterande betalas senast den 10 mars 2019.

Dagsprogram

Fredag den 12 april.

Avresa från Aneby tidigt på morgonen. Därefter går bussen först norrut till Mjölby. Sedan påstigning utmed E4 söderut, i Ödeshög, Jönköping, Vaggeryd och Värnamo. Efter frukoststopp i Sverige åker vi vidare för att vara med på färjan mellan Rödby och Puttgarden vid lunch. På eftermiddagen kommer vi till Hachmanns plantskola i Barmstedt där vi har vårt första stopp. De är specialister på Rhododendron, men har även mycket annat i sitt utbud. Växter kan förbeställas från deras hemsida. Middag och övernattning på Hotel am Schloss i Ahrensburg strax norr om Hamburg.

Lördag den 13 april

Efter frukost åker vi till Kiekeberg och stannar där till 15-tiden. Därefter åker vi till ytterligare en handelsträdgård. Förslag mottages gärna.  Sedan beger oss tillbaka till hotellet för middag och övernattning.

Söndag den 14 april

Dags för hemresa. Efter frukost ställer vi färden norrut. Det blir ett stopp vid bordershopen i Puttgarden. Därefter färjor och resa genom Danmark och Sverige. Framåt 20-tiden är vi tillbaka i Jönköping, efter att ha tagit kvällsfikat i Ljungby.