Du är här:Start > Resor > Tidigare resor

Växtmarknaden i Kiekeberg

15 - 17 april 2016

Växtmarknaden i Kiekeberg, strax söder om Hamburg, är ett verkligt eldorado för den växtintresserade. Två gånger om året möts plantskolor och växtintresserade från norra Europa i Kiekebergs friluftsmuseum till en marknad med ett stort urval av växter. Här finner man många ovanliga växter till fördelaktiga priser.

Det finns info på Kiekebergs hemsida för den som läser tyska, och plattyska!, dock inte på engelska.

Vi hinner även med ett besök hos Rhododendron-specialisten Hachmann. Även de har ett stort sortiment. Förbeställning rekommenderas. Ange "15 April Gruppe POANG" vid beställningen, så har de allt redo när vi kommer dit.
Vi ska även besöka Horstmann, som är specialister på barrträd, inte minst dvärgträd, innan bussen är fullastad med växter och hemresan påbörjas.

Kanske blir det lite plats över för ett stopp vid någon av gränshandelsbutikerna i norra Tyskland också.
Vi fyller inte bussen till sista plats, utan sparar plats till de nyinköpta växterna.

Boende på Hotel am Schloss Ahrensburg

Pris 2.890:-

för bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, halvpension
samt inträde till Kiekeberg.
Enkelrumstillägg 250:-

Avresetider 15 april 2016
05.00 Aneby
05.45 M2 Center, fd Eurostop, Jönköping
06.10 Vaggeryd, Pendelparkeringen N Avfarten från E4
06.45 Bredasten, Värnamo

Vi kör samma väg tillbaka den 17 april. Beräknad tid i Jönköping är vid 20-tiden. Övriga orter i kan beräkna utifrån den tiden.

Anmälan sker på kontaktsidan.
Anmälningsavgift 700:- betalas i samband med anmälan. Resterande betalas senast den 20 mars 2016.
Sista anmälningsdag är egentligen den 20 mars, men det kan finnas möjlghet att följa med även vid senare anmälan. Hör av dig så kollar jag med hotellet.
Info-blad om Bussresa till Växtmarknaden i Kiekeberg

Dagsprogram

Fredag den 15 april.

Avresa från Aneby tidigt på morgonen. Därefter möjlighet till påstigning utmed E4 i Jönköping, Vaggeryd och Värnamo. Efter frukoststopp i Sverige åker vi vidare för att vara med på färjan mellan Rödby och Puttgarden vid lunch. På eftermiddagen kommer vi till Hachmanns plantskola i Barmstedt där vi har vårt första stopp. De är specialister på Rhododendron, men har även mycket annat i sitt utbud. Växter kan förbeställas från deras hemsida. Middag och övernattning på Hotel am Schloss Ahrensburg, strax norr om Hamburg.

Lördag den 16 april

Efter frukost åker vi till Kiekeberg och stannar där till 15-tiden. Därefter åker vi till vi Horstmann i Schneverdingen. De har ett utomordentligt utbud på barrväxter. Deras specialitet är dvärgträd. Sedan beger oss tillbaka till hotellet för middag och övernattning.

Söndag den 17 april

Dags för hemresa. Efter frukost ställer vi färden norrut. Det blir stopp vid någon av gränshandelsbutikerna i norra Tyskland. Därefter färjor och resa genom Danmark och Sverige. Framåt 20-tiden är vi tillbaka i Jönköping, efter att ha tagit kvällsfikat i Ljungby.