Du är här:Start > Resor > Tidigare resor

Lutherresa från Aneby

2-6 maj 2016

En resa till trakterna i östra Tyskland där Luther verkade med avresa från Aneby. Jag kör och vi åker i en buss från Aneby Buss. Resan arrangeras av Exodus Resor i Lund som har arrangerat många resor till Luthers värld. Jag kan utlova att det blir intressant. Folder med mer information finns här.
Och en affisch att sätta upp finns också att ladda ner.
Priset är satt till 5.960:- med boende i dubbelrum.

Så här ser programmet ut:

2 maj

Avresa från Aneby på morgonen. Färd genom Danmark och färja mellan Gedser och Rostock. Övernattning strax utanför Berlin.

3 maj

Idag blir det besök på några av de viktiga Luther-platserna. Wittenberg, där teserna spikades upp på Slottskyrkan är med på programmet. Likaså Lutherhalle där Martin Luther med familj bodde. Vi åker även till Eisleben och Luthers födelsehus.

4 maj

Wartburg, borgen med en fantastisk utsikt, är platsen där Luther översatte Bibeln till tyska. I Eisenach kommer vi också att besöka Bach-muséet. Det är inte bara Luther som verkade i de här trakterna, utan även Bach.

5 maj

Idag blir det även lite nutidshistoria. Koncentrationslägret Buchenwald och senare på dagen även Leipzig med NIcolaikyrkan där man höll måndagsbön i slutet av kommunist-tiden. Ett litet stopp vid Lützen hinner vi också med.

6 maj

Hemresedag och summeringsdag.
Folder finns att ladda ner här.

Anmälan kan ske på kontaktsidan